Att ha åsikter om Zlatan, då...

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Vilket misstag!

När tråden om att Zlatan gör comeback i landslaget kom upp såg jag en massa kommentarer om hur gammal och före detta han är. Dum som jag är svarade jag att Zlatan idag är en mogen spelare som inte måste göra mål för att bidra, och att en mogen spelare ofta hjälper unga lovande spelare utvecklas.

Misstag nr 1: Tråden startades av Sportbibeln. Det borde jag ha sett. Att skriva i en sån tråd är som när jag gick in på en motorcykelbar i Texas. Alla därinne vägde minst tre gånger min kroppsvikt och hade sydstatsflaggan på ryggen, på ärmen eller på armen. Det tog tre sekunder innan alla blängde på mig och fyra innan jag var ute igen.

Misstag nr 2: Uttala mig om fotboll.  Jag är van vid friidrott. Där är allt mätbart i sekunder eller millimeter. Ingen ger sig på att ”tycka” att till exempel David Nilsson är för gammal för att kvala in i det svenska landslaget på halvmaraton, för svaret kommer genast: 1.02.00 i Osaka den 29e januari. Slut på diskussionen.

Hur kan de reagera så...

I fotboll hugger genast en, sen två, sen tre tyckare att jag i konsekvensens namn borde lansera Thomas Brolin, Martin Dahlin och Kennet Andersson. Någon annan tycker att jag borde byta in Thomas Ravelli i mål….och så där fortsätter det.

- Hur kan en så oskyldig kommentar göra så många så arga? 

I uttagningar till fotbollslag finns det helt enkelt ingen sanning.  På det sätter liknar landslaget valet av ny ordförande för Svensk fotboll. Jag läser att Åke Stolt förordar Lars-Christer Olsson så jag antar att Fredrik Reinfeldt är den bästa kandidaten, men jag skulle bra gärna vilja veta varför Caroline Waldheim drog tillbaka sin kandidatur….eller vill jag det? I mansdominerade miljöer är det välgörande att få in en kvinna, men risken är att hon då får känna sig som jag gjorde på motorcykelbaren i Texas.

Hur är det möjligt?

Samma totala dimma gäller Björn Erikssons efterträdare. Tre kandidater, varav två från förbund som länge haft stora problem med mobbing och sexuella trakasserier.  Den tredje mullrade för något år sen om att lämna RF när småförbunden lyckades få en större del av anslagen.

Kan en gökunge bli en fågelmamma?

Mårten Westberg

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.