Att ha åsikter om Zlatan, då...

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Vilket misstag!

När tråden om att Zlatan gör comeback i landslaget kom upp såg jag en massa kommentarer om hur gammal och före detta han är. Dum som jag är svarade jag att Zlatan idag är en mogen spelare som inte måste göra mål för att bidra, och att en mogen spelare ofta hjälper unga lovande spelare utvecklas.

Misstag nr 1: Tråden startades av Sportbibeln. Det borde jag ha sett. Att skriva i en sån tråd är som när jag gick in på en motorcykelbar i Texas. Alla därinne vägde minst tre gånger min kroppsvikt och hade sydstatsflaggan på ryggen, på ärmen eller på armen. Det tog tre sekunder innan alla blängde på mig och fyra innan jag var ute igen.

Misstag nr 2: Uttala mig om fotboll.  Jag är van vid friidrott. Där är allt mätbart i sekunder eller millimeter. Ingen ger sig på att ”tycka” att till exempel David Nilsson är för gammal för att kvala in i det svenska landslaget på halvmaraton, för svaret kommer genast: 1.02.00 i Osaka den 29e januari. Slut på diskussionen.

Hur kan de reagera så...

I fotboll hugger genast en, sen två, sen tre tyckare att jag i konsekvensens namn borde lansera Thomas Brolin, Martin Dahlin och Kennet Andersson. Någon annan tycker att jag borde byta in Thomas Ravelli i mål….och så där fortsätter det.

- Hur kan en så oskyldig kommentar göra så många så arga? 

I uttagningar till fotbollslag finns det helt enkelt ingen sanning.  På det sätter liknar landslaget valet av ny ordförande för Svensk fotboll. Jag läser att Åke Stolt förordar Lars-Christer Olsson så jag antar att Fredrik Reinfeldt är den bästa kandidaten, men jag skulle bra gärna vilja veta varför Caroline Waldheim drog tillbaka sin kandidatur….eller vill jag det? I mansdominerade miljöer är det välgörande att få in en kvinna, men risken är att hon då får känna sig som jag gjorde på motorcykelbaren i Texas.

Hur är det möjligt?

Samma totala dimma gäller Björn Erikssons efterträdare. Tre kandidater, varav två från förbund som länge haft stora problem med mobbing och sexuella trakasserier.  Den tredje mullrade för något år sen om att lämna RF när småförbunden lyckades få en större del av anslagen.

Kan en gökunge bli en fågelmamma?

Mårten Westberg

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen