Kvalitet - inte kön - är det som räknas

Hej Emma,
Ledsen att säga att du läser min text som faen läser Bibeln. Jag gör för det första ingenstans, som du påstår, någon koppling mellan Pia Sundhages ledarskap och hennes meriter som fotbollspelare.
Jag skrev att hon blev en bättre fotbollspelare därför att hon spelade och tränade med grabbar - något hon själv flera gånger intygat - och att hon därmed fick ett naturligt och bättre handlag med bollen, ett bättre spelsinne.
Jag struntar i om förebilderna är manliga eller kvinnliga eller vilket kön domarna har; jag vill se de bästa spelarna, oavsett kön, instrueras och dömas av de bästa.
De bästa instruktörerna idag är inte kvinnor, inte de bästa domarna heller. Det måste vara ett av fotbollens huvudmål att ändra på detta.
Ser på de bästa
Jag säger inte heller att det finns för få manliga förebilder - jag tror för övrigt att när det gäller fotbollens tekniska repertoar ser också kvinnliga fotbollspelarna på de bästa, de som utför spelet bäst, för att lära sig.
Men det finns för få med den tekniska begåvningen, bollsinnet och spelförståelsen i den miljö där tjejer tränar och spelar fotboll. För att få en ändring på det finns bara en sak att göra; att unga tjejer får lära av de som kan det bäst. Oavsett kön. Titta på, umgås med, spela med, instrueras av.
Du skriver: ”Det är svårt för en idrottare att vara dam”. Tror du Sarah Sjöström, Charlotte Kalla, Lovisa Lind, Anja Pärson, Tove Alexandersson, Stina Nilsson mfl håller med om det? De väljer de bästa tränarna och råkar de vara män verkar de inte ha något problem med det.
Brister grundläggs tidigt
Jag tror att det som sämst tjänar tjejfotbollen är att göra en könsfråga om något som handlar om kvalitet.
För övrigt; damfotbollens tekniska brister har ingenting att göra med att alltför få kvinnor kan leva på sitt fotbollsspel. Brister grundläggs i tidiga åldrar.
Damfotbollens stora lyft kommer med kvalitetshöjningen. Det går inte att börja i fel ända och tro att miljoninkomster till de bästa skulle lösa problemet.
Det är grunden man bygger först - inte taket.
Vänligen,
Åke Stolt
Mest lästa just nu
Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr
Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.
Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.
Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.
-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter Martin Åkerberg som valde att stiga av våren 2022.
Sommaren 2019 föll Sverige/Stockholm med röstsiffrorna 47-34 mot Milano /Cortina om värdskapet för 2026 års olympiska vinterspel. Folkopinionen och Stockholms stad, som vägrade att lämna ekonomiska garantier, var avgörande för IOK:s val.
Fyra år senare är SOK, Sveriges Olympiska Kommitté och RF, Riksidrottsförbundet samt Sveriges Paraolympiska Kommitté beredda att ännu en gång pröva lyckas hos IOK. Sverige har sökt OS värdskap inte mindre än nio gånger tidigare – utan att ha lyckats. Tionde gången gillt?
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.
Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering.
– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).
Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR). Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.
Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.
1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext, - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.
Skriv kommentar