Ledarna tycks inte vara värda något

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Willy Berggren är den typiske eldsjälen.Oförtröttligt och oegennytttigt har han haft en energi och uthållighet årtionde efter årtionde.  Kamratskap och gemenskap är hans självklara hedersord. Willy har också förmågan att kunna uttrycka sig skriftligt och har därför blivit en uppskattad krönikör här på idrottens Affärer. Alltid präglad av ett glatt sinne, tills nu! 

Det kom flera tips om idrottens visesselblåsare, ett synnerligen märkligt occh skandallöst system där skvaller och lögner får legitimitet och straffar människor. Först var det synnerligen märkliga historien i Ärla IF, som vi har skrivit om i flera artiklar här på sajten. Sedan kom rapporter om nya, liknande fall. Själv betraktade jag dem som icke trovärdiga utan mera som trams. Folk borde väl vara rakryggade och kunna prata med varandra!

  • Men vad värre var. och det jag var fast övertygad om - att sådant här klarar klubbar och förbund att reda ut. Men det sker inte alls. hängivna idrottsledareblir straffade och avstängda. Om de här historierna skriver Willy initierat, Ni borde läsa för att veta vilket sjukt regelsystem som gäller, hur ruttet det är. Nästa gång kan det vara din klubb som behandlas likat illa, så läs  Willys  rapportWilly är heligt förbannad, med all rätt./Thomas Ejderhov, IA:s chefredaktör

Willys befogade ilska

 Jag har upprepande engagerat mig i Turerna runt Ärla IF godtog friidrottsförbund okritiskt  när jag fick höra om den hemligstämplade anmälan från en missnöjd och allmänt ”stökig” ung tjej reagerade jag direkt. Än värre blev det när det steg för steg visade sig att ingen oberoende utredning gjorts, att det inte fanns några vittnen - och trots att över 20 aktiva tydligt försvarade sina tränare, många föräldrar och, fd aktiva likaså, fanns det ingen pardon..

Konsekvenserna för ledarna inom Ärla IF friidrott är på många sätt ett livstidsstraff. Här valde friidrottsförbundet att INTE försöka ta sina egna i försvar - eller åtminstone ge dem fair chans att försvara sig. I stället gav man grönt ljus för de alltmer märkliga figurerna i Ärlas huvudstyrelse att starta rena trakasserier av Bjarne, Janne, Jennie, Marit och Gunnar.

Nu höjs temperaturen i detta. jag har informerat  RF, men Björn Eriksson skyller ifrån sig. JO och JK likaså. Nu visar Uppdrag Granskning, Kaliber med  flera visar stort intresse för själva sakfrågan om idrottens rätt att inrätta egen domstol. Den nye Justitieministern har nu fått en anmälan på sitt bord. Ni läste kanske DN-artikeln om Anna Lindberg i går. Hon och Simsportförbundet är inte förskonade. Fler rapporter från idrottsförbund har det förvarnats om. Där ute finns många liknande fall som snart kommer i ljuset. 

Måste värna om ledarna

En anmälan till KAS förbereds just nu av en växande grupp ledare. Vad vill jag nu med detta? Jo, givetvis att  vännerna i Ärla friidrott  känner ett stöd, då dagens situationen är helt vansinnig

Willy Berggren

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.