Ledarna tycks inte vara värda något

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Willy Berggren är den typiske eldsjälen.Oförtröttligt och oegennytttigt har han haft en energi och uthållighet årtionde efter årtionde.  Kamratskap och gemenskap är hans självklara hedersord. Willy har också förmågan att kunna uttrycka sig skriftligt och har därför blivit en uppskattad krönikör här på idrottens Affärer. Alltid präglad av ett glatt sinne, tills nu! 

Det kom flera tips om idrottens visesselblåsare, ett synnerligen märkligt occh skandallöst system där skvaller och lögner får legitimitet och straffar människor. Först var det synnerligen märkliga historien i Ärla IF, som vi har skrivit om i flera artiklar här på sajten. Sedan kom rapporter om nya, liknande fall. Själv betraktade jag dem som icke trovärdiga utan mera som trams. Folk borde väl vara rakryggade och kunna prata med varandra!

  • Men vad värre var. och det jag var fast övertygad om - att sådant här klarar klubbar och förbund att reda ut. Men det sker inte alls. hängivna idrottsledareblir straffade och avstängda. Om de här historierna skriver Willy initierat, Ni borde läsa för att veta vilket sjukt regelsystem som gäller, hur ruttet det är. Nästa gång kan det vara din klubb som behandlas likat illa, så läs  Willys  rapportWilly är heligt förbannad, med all rätt./Thomas Ejderhov, IA:s chefredaktör

Willys befogade ilska

 Jag har upprepande engagerat mig i Turerna runt Ärla IF godtog friidrottsförbund okritiskt  när jag fick höra om den hemligstämplade anmälan från en missnöjd och allmänt ”stökig” ung tjej reagerade jag direkt. Än värre blev det när det steg för steg visade sig att ingen oberoende utredning gjorts, att det inte fanns några vittnen - och trots att över 20 aktiva tydligt försvarade sina tränare, många föräldrar och, fd aktiva likaså, fanns det ingen pardon..

Konsekvenserna för ledarna inom Ärla IF friidrott är på många sätt ett livstidsstraff. Här valde friidrottsförbundet att INTE försöka ta sina egna i försvar - eller åtminstone ge dem fair chans att försvara sig. I stället gav man grönt ljus för de alltmer märkliga figurerna i Ärlas huvudstyrelse att starta rena trakasserier av Bjarne, Janne, Jennie, Marit och Gunnar.

Nu höjs temperaturen i detta. jag har informerat  RF, men Björn Eriksson skyller ifrån sig. JO och JK likaså. Nu visar Uppdrag Granskning, Kaliber med  flera visar stort intresse för själva sakfrågan om idrottens rätt att inrätta egen domstol. Den nye Justitieministern har nu fått en anmälan på sitt bord. Ni läste kanske DN-artikeln om Anna Lindberg i går. Hon och Simsportförbundet är inte förskonade. Fler rapporter från idrottsförbund har det förvarnats om. Där ute finns många liknande fall som snart kommer i ljuset. 

Måste värna om ledarna

En anmälan till KAS förbereds just nu av en växande grupp ledare. Vad vill jag nu med detta? Jo, givetvis att  vännerna i Ärla friidrott  känner ett stöd, då dagens situationen är helt vansinnig

Willy Berggren

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.