Nils, han är en verklig vinnare!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Vilken fantastisk idrottsman – och vilken viktig person!

Han kom när vi behövde honom som mest. Från ”ingenstans” (nåja, han har satsat enormt under många år)

Han intog skrinnararenan – och som han gjort det. Den uppvisning Nils van der Poel bjöd oss på en uppvisning vid OS-finalen på 5000 meter var makalös. å fredagen gör han entre igen.

En vinnare - en roll som Nils van der Poel älskar.

Trots flera sekunders underläge avslutade han så enormt och segrade. När vi hesa och darriga fick höra intervjun en stund senare gjorde han det igen…lugnt, eftertänksamt svarade han som få andra. Så klokt, mänskligt, Inga floskler…Tack Nils! svensk idrott behöver dig. Du tillför så mycket, det vi som verkar inom idrotten så väl behöver.

Ute i våra klubbar, i idrottens vardag samlas unga för träning, analyser, taktik, teknik…Våra ambitiösa tränare och ledare gör verkligen sitt bästa. Deras hängivna arbete och tankar lyfter unga människor både till idrottsliga

höjder och får dem att mogna som individer.

Men, det finns men även i detta….trender, tyckanden, forskning, resultat och slutsatser som påverkar oss alla. 

Liksom i andra områden blir det dominerande uppfattningar där de flesta faller in i samma mainstream och följer rådande åsikter vilket styr idrottens vardag – och den träning som bedrivs. Mycket har sagts om ”tidig specialisering”.

En kreativ idrottsman

Men idrotten är minst lika mycket fast i uppfattningar och kultur hur just deras idrott ska och bör bedrivas även på elit och breddnivå. Vi blir alla konservativa och håller ofta fast vid det som känns tryggt och säkert.

Så kommer en ung klok och kreativ toppidrottare och bryter vedertagna mönster. Det är lätt att tänka sig en skridskoåkare tugga varv efter varv – påhejad av tränare som tjatar teknikdetaljer. Visst, Nils och hans duktiga

tränare, Johan Röjler, är säkert extremt noga. Men, de öppnar dörren för helt andra former av tuff, omväxlande och för honom utvecklande träning. Det är som om fotbollsspelare skulle tävla i Tiomilaorientering, en simmare att cykla Vätternrundan, ett ungdomslag lär sig tunga lyft, löpare tränar enbenshopp i slalombacke – helt seriöst.

Hans intellekt

Jag älskar Nils van der Poel – inte bara för hans enastående skridskoprestationer…Lika mycket för hans eftertänk-

samma reflektioner – och för banbrytande konkreta genomförande av helt annorlunda träningsidéer.

Mer sånt! Stort, stort tack, Nils! Du är så viktig för svensk idrott.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hugo Larsson räddade MFF från ekonomisk förlust. Malmö FF: s ordförande, Anders Pålsson, går nu ut och öppet medger:

– Tack vare försäljningen av Hugo Larsson gick ekonomin ihop även 2023 och vi fick ett plus på 1 miljon kr. Det egna kapitalet är oförändrat, men samtidigt har likviditeten minskat.

– Det är varken oroande eller överraskande. Vi har fortsatt att investera i både spelare och anläggning, utan Uefaintäkter, men det är klart att vi inte kan göra det för evigt, säger Pålsson i Sydsvenska Dagbladet. 

Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

Racingserien STCC  åtyerkommer i Göteborg och det innebär att en 625  meter lång bana ska byggas mitt inne i stan till premiären den 8-9 juni.. I dag  avslöjas att ett stort tävlingsområde ska anläggas vid sidan av Ullevi för premiären av världens första 100- procentiga elektriska nationella mästerskap.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

De är fyra stjärnor inom parasport och nu ska de profilerasDen 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på  TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.