Rättsskandalen i Eskilstuna växer!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De visselblåsningar som gjordes mot friidrottstränaren i Ärla – av "struntsaker” (som hade kunnat bli lösta via vanliga samtal) har använts av klubbens huvudstyrelse för att eliminera en rad friidrottsledare. 

I en stor artikel i Eskilstuna-Kuriren erkänner ordföranden i Ärla IF, att någon objektiv utredning aldrig genomförts. Samma fråga om utredning, frågor till vittnen enligt normer för en objektiv granskning har ställts till Eskilstuna kommun – med samma svaga svar, Likaså har Sisu och friidrottsförbundet brustit i arbetet. 

Inte nog med det – Ärla IF:s huvudstyrelses ordförande och friidrottsförbundet erkänner officiellt att sådan granskning inte existerar. 

Varför Svenska Ffriidrottsförbundet, Eskilstuna kommun, Sisu och denna huvudstyrelse ändå valde att besluta om allvarliga inskränkningar i ledarnas liv - som näringsförbud och vistelseförbund på kommunens arenor är en gåta.

Vad som också är synnerligen märkligt är att ingen vill kommentera detta rättsövergrepp. Tystnad och lögner härskar.

Så mycket som talar emot

 Allt detta sker trots att:

  •  20 vittnen talar till tränarens fördel. 
  • Aktiva och föräldrar stöttar sina ledare. 
  • Dokument och protokoll styrker de avstängda ledarna. 

- Ändå fortsätter "övergreppen" berättar tränaren själv. Rena trakasserier pågår.

Allt fler märkliga uppgifter framkommer runt klubbens huvudstyrelse. 

Den omtalade ordföranden har kontaktat f d idrottare och försökt hitta negativa uppfattningar. Ett växande antal väljer att visa förtroende för de ”anklagade” och berättar om dessa övertalningsförsök.

Ändå fick de förtroenden

Vid ett val till politiska uppdrag återfick Ärlas ordförande förtroenden i kommunens kultur och fritidsnämnd - trots dennes bakgrund. 

Nu berättas om rena regelbrott i hantering av aktivitetsstöd där ovan ordförande ”beordrade” förfalskad redovisning av LOK. 

Vice ordföranden som stöttade påtryckningar om regelbrott och är nu på väg in som tredje namn på KD:s lista i Eskilstuna kommunfullmäktige. Samma person har dessutom falskt intygat om att hon sett utdrag ur polisregistret om en 14-årig idrottare.

Idel rättsövergrepp

Historien är byggd på rättsövergrepp och måste snart hamna i civil domstol och hanteras för vad det är- ärekränkning, falsk angivelse, dryga böter och fullkomlig upprättelse för de anklagade.

– Det är ytterst märkligt att dessa personer får höga förtroendeuppdrag i kommunen. Än märkligare är att den höga men icke bekräftade trovärdigheten i visselblåsningen. Agerandet från Eskilstuna kommun, Sisu och friidrottsförbundet skapar starka tvivel runt och  

Hos samtliga råder en tystnadskultur och alla präglas i även av en skuldbörda.

Samtliga ställde sig bakom visselblåsningen utan att kräva mera fakta och bevis. 

I dag vill ingen svara på någon fråga utan hänvisar till "hemlighetsstämpling". 

Men allt fler utsatta idrottsledare kliver fram och berättar om exakt liknande hantering där de känner sig fullständigt rättslösa med livsavgörande konsekvenser. 

allt beroende på att någon missnöjd aktiv eller förälder har haft annan uppfattning och därför använt visselblåsning för att komma åt sin ledare.

Konsekvenserna och hanteringen är fullkomligt oacceptabla i ett samhälle där europeisk och därmed svensk lag ska råda.

Denna rättsröta kommer få stora konsekvenser för dem som valt att ställa sig bakom denna förfärliga hantering.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.