Rättsskandalen i Eskilstuna växer!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De visselblåsningar som gjordes mot friidrottstränaren i Ärla – av "struntsaker” (som hade kunnat bli lösta via vanliga samtal) har använts av klubbens huvudstyrelse för att eliminera en rad friidrottsledare. 

I en stor artikel i Eskilstuna-Kuriren erkänner ordföranden i Ärla IF, att någon objektiv utredning aldrig genomförts. Samma fråga om utredning, frågor till vittnen enligt normer för en objektiv granskning har ställts till Eskilstuna kommun – med samma svaga svar, Likaså har Sisu och friidrottsförbundet brustit i arbetet. 

Inte nog med det – Ärla IF:s huvudstyrelses ordförande och friidrottsförbundet erkänner officiellt att sådan granskning inte existerar. 

Varför Svenska Ffriidrottsförbundet, Eskilstuna kommun, Sisu och denna huvudstyrelse ändå valde att besluta om allvarliga inskränkningar i ledarnas liv - som näringsförbud och vistelseförbund på kommunens arenor är en gåta.

Vad som också är synnerligen märkligt är att ingen vill kommentera detta rättsövergrepp. Tystnad och lögner härskar.

Så mycket som talar emot

 Allt detta sker trots att:

  •  20 vittnen talar till tränarens fördel. 
  • Aktiva och föräldrar stöttar sina ledare. 
  • Dokument och protokoll styrker de avstängda ledarna. 

- Ändå fortsätter "övergreppen" berättar tränaren själv. Rena trakasserier pågår.

Allt fler märkliga uppgifter framkommer runt klubbens huvudstyrelse. 

Den omtalade ordföranden har kontaktat f d idrottare och försökt hitta negativa uppfattningar. Ett växande antal väljer att visa förtroende för de ”anklagade” och berättar om dessa övertalningsförsök.

Ändå fick de förtroenden

Vid ett val till politiska uppdrag återfick Ärlas ordförande förtroenden i kommunens kultur och fritidsnämnd - trots dennes bakgrund. 

Nu berättas om rena regelbrott i hantering av aktivitetsstöd där ovan ordförande ”beordrade” förfalskad redovisning av LOK. 

Vice ordföranden som stöttade påtryckningar om regelbrott och är nu på väg in som tredje namn på KD:s lista i Eskilstuna kommunfullmäktige. Samma person har dessutom falskt intygat om att hon sett utdrag ur polisregistret om en 14-årig idrottare.

Idel rättsövergrepp

Historien är byggd på rättsövergrepp och måste snart hamna i civil domstol och hanteras för vad det är- ärekränkning, falsk angivelse, dryga böter och fullkomlig upprättelse för de anklagade.

– Det är ytterst märkligt att dessa personer får höga förtroendeuppdrag i kommunen. Än märkligare är att den höga men icke bekräftade trovärdigheten i visselblåsningen. Agerandet från Eskilstuna kommun, Sisu och friidrottsförbundet skapar starka tvivel runt och  

Hos samtliga råder en tystnadskultur och alla präglas i även av en skuldbörda.

Samtliga ställde sig bakom visselblåsningen utan att kräva mera fakta och bevis. 

I dag vill ingen svara på någon fråga utan hänvisar till "hemlighetsstämpling". 

Men allt fler utsatta idrottsledare kliver fram och berättar om exakt liknande hantering där de känner sig fullständigt rättslösa med livsavgörande konsekvenser. 

allt beroende på att någon missnöjd aktiv eller förälder har haft annan uppfattning och därför använt visselblåsning för att komma åt sin ledare.

Konsekvenserna och hanteringen är fullkomligt oacceptabla i ett samhälle där europeisk och därmed svensk lag ska råda.

Denna rättsröta kommer få stora konsekvenser för dem som valt att ställa sig bakom denna förfärliga hantering.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.