Rättsskandalen i Eskilstuna växer!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De visselblåsningar som gjordes mot friidrottstränaren i Ärla – av "struntsaker” (som hade kunnat bli lösta via vanliga samtal) har använts av klubbens huvudstyrelse för att eliminera en rad friidrottsledare. 

I en stor artikel i Eskilstuna-Kuriren erkänner ordföranden i Ärla IF, att någon objektiv utredning aldrig genomförts. Samma fråga om utredning, frågor till vittnen enligt normer för en objektiv granskning har ställts till Eskilstuna kommun – med samma svaga svar, Likaså har Sisu och friidrottsförbundet brustit i arbetet. 

Inte nog med det – Ärla IF:s huvudstyrelses ordförande och friidrottsförbundet erkänner officiellt att sådan granskning inte existerar. 

Varför Svenska Ffriidrottsförbundet, Eskilstuna kommun, Sisu och denna huvudstyrelse ändå valde att besluta om allvarliga inskränkningar i ledarnas liv - som näringsförbud och vistelseförbund på kommunens arenor är en gåta.

Vad som också är synnerligen märkligt är att ingen vill kommentera detta rättsövergrepp. Tystnad och lögner härskar.

Så mycket som talar emot

 Allt detta sker trots att:

  •  20 vittnen talar till tränarens fördel. 
  • Aktiva och föräldrar stöttar sina ledare. 
  • Dokument och protokoll styrker de avstängda ledarna. 

- Ändå fortsätter "övergreppen" berättar tränaren själv. Rena trakasserier pågår.

Allt fler märkliga uppgifter framkommer runt klubbens huvudstyrelse. 

Den omtalade ordföranden har kontaktat f d idrottare och försökt hitta negativa uppfattningar. Ett växande antal väljer att visa förtroende för de ”anklagade” och berättar om dessa övertalningsförsök.

Ändå fick de förtroenden

Vid ett val till politiska uppdrag återfick Ärlas ordförande förtroenden i kommunens kultur och fritidsnämnd - trots dennes bakgrund. 

Nu berättas om rena regelbrott i hantering av aktivitetsstöd där ovan ordförande ”beordrade” förfalskad redovisning av LOK. 

Vice ordföranden som stöttade påtryckningar om regelbrott och är nu på väg in som tredje namn på KD:s lista i Eskilstuna kommunfullmäktige. Samma person har dessutom falskt intygat om att hon sett utdrag ur polisregistret om en 14-årig idrottare.

Idel rättsövergrepp

Historien är byggd på rättsövergrepp och måste snart hamna i civil domstol och hanteras för vad det är- ärekränkning, falsk angivelse, dryga böter och fullkomlig upprättelse för de anklagade.

– Det är ytterst märkligt att dessa personer får höga förtroendeuppdrag i kommunen. Än märkligare är att den höga men icke bekräftade trovärdigheten i visselblåsningen. Agerandet från Eskilstuna kommun, Sisu och friidrottsförbundet skapar starka tvivel runt och  

Hos samtliga råder en tystnadskultur och alla präglas i även av en skuldbörda.

Samtliga ställde sig bakom visselblåsningen utan att kräva mera fakta och bevis. 

I dag vill ingen svara på någon fråga utan hänvisar till "hemlighetsstämpling". 

Men allt fler utsatta idrottsledare kliver fram och berättar om exakt liknande hantering där de känner sig fullständigt rättslösa med livsavgörande konsekvenser. 

allt beroende på att någon missnöjd aktiv eller förälder har haft annan uppfattning och därför använt visselblåsning för att komma åt sin ledare.

Konsekvenserna och hanteringen är fullkomligt oacceptabla i ett samhälle där europeisk och därmed svensk lag ska råda.

Denna rättsröta kommer få stora konsekvenser för dem som valt att ställa sig bakom denna förfärliga hantering.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.