Rättsskandalen i Eskilstuna växer!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De visselblåsningar som gjordes mot friidrottstränaren i Ärla – av "struntsaker” (som hade kunnat bli lösta via vanliga samtal) har använts av klubbens huvudstyrelse för att eliminera en rad friidrottsledare. 

I en stor artikel i Eskilstuna-Kuriren erkänner ordföranden i Ärla IF, att någon objektiv utredning aldrig genomförts. Samma fråga om utredning, frågor till vittnen enligt normer för en objektiv granskning har ställts till Eskilstuna kommun – med samma svaga svar, Likaså har Sisu och friidrottsförbundet brustit i arbetet. 

Inte nog med det – Ärla IF:s huvudstyrelses ordförande och friidrottsförbundet erkänner officiellt att sådan granskning inte existerar. 

Varför Svenska Ffriidrottsförbundet, Eskilstuna kommun, Sisu och denna huvudstyrelse ändå valde att besluta om allvarliga inskränkningar i ledarnas liv - som näringsförbud och vistelseförbund på kommunens arenor är en gåta.

Vad som också är synnerligen märkligt är att ingen vill kommentera detta rättsövergrepp. Tystnad och lögner härskar.

Så mycket som talar emot

 Allt detta sker trots att:

  •  20 vittnen talar till tränarens fördel. 
  • Aktiva och föräldrar stöttar sina ledare. 
  • Dokument och protokoll styrker de avstängda ledarna. 

- Ändå fortsätter "övergreppen" berättar tränaren själv. Rena trakasserier pågår.

Allt fler märkliga uppgifter framkommer runt klubbens huvudstyrelse. 

Den omtalade ordföranden har kontaktat f d idrottare och försökt hitta negativa uppfattningar. Ett växande antal väljer att visa förtroende för de ”anklagade” och berättar om dessa övertalningsförsök.

Ändå fick de förtroenden

Vid ett val till politiska uppdrag återfick Ärlas ordförande förtroenden i kommunens kultur och fritidsnämnd - trots dennes bakgrund. 

Nu berättas om rena regelbrott i hantering av aktivitetsstöd där ovan ordförande ”beordrade” förfalskad redovisning av LOK. 

Vice ordföranden som stöttade påtryckningar om regelbrott och är nu på väg in som tredje namn på KD:s lista i Eskilstuna kommunfullmäktige. Samma person har dessutom falskt intygat om att hon sett utdrag ur polisregistret om en 14-årig idrottare.

Idel rättsövergrepp

Historien är byggd på rättsövergrepp och måste snart hamna i civil domstol och hanteras för vad det är- ärekränkning, falsk angivelse, dryga böter och fullkomlig upprättelse för de anklagade.

– Det är ytterst märkligt att dessa personer får höga förtroendeuppdrag i kommunen. Än märkligare är att den höga men icke bekräftade trovärdigheten i visselblåsningen. Agerandet från Eskilstuna kommun, Sisu och friidrottsförbundet skapar starka tvivel runt och  

Hos samtliga råder en tystnadskultur och alla präglas i även av en skuldbörda.

Samtliga ställde sig bakom visselblåsningen utan att kräva mera fakta och bevis. 

I dag vill ingen svara på någon fråga utan hänvisar till "hemlighetsstämpling". 

Men allt fler utsatta idrottsledare kliver fram och berättar om exakt liknande hantering där de känner sig fullständigt rättslösa med livsavgörande konsekvenser. 

allt beroende på att någon missnöjd aktiv eller förälder har haft annan uppfattning och därför använt visselblåsning för att komma åt sin ledare.

Konsekvenserna och hanteringen är fullkomligt oacceptabla i ett samhälle där europeisk och därmed svensk lag ska råda.

Denna rättsröta kommer få stora konsekvenser för dem som valt att ställa sig bakom denna förfärliga hantering.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.