Rättsskandalen i Eskilstuna växer!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De visselblåsningar som gjordes mot friidrottstränaren i Ärla – av "struntsaker” (som hade kunnat bli lösta via vanliga samtal) har använts av klubbens huvudstyrelse för att eliminera en rad friidrottsledare. 

I en stor artikel i Eskilstuna-Kuriren erkänner ordföranden i Ärla IF, att någon objektiv utredning aldrig genomförts. Samma fråga om utredning, frågor till vittnen enligt normer för en objektiv granskning har ställts till Eskilstuna kommun – med samma svaga svar, Likaså har Sisu och friidrottsförbundet brustit i arbetet. 

Inte nog med det – Ärla IF:s huvudstyrelses ordförande och friidrottsförbundet erkänner officiellt att sådan granskning inte existerar. 

Varför Svenska Ffriidrottsförbundet, Eskilstuna kommun, Sisu och denna huvudstyrelse ändå valde att besluta om allvarliga inskränkningar i ledarnas liv - som näringsförbud och vistelseförbund på kommunens arenor är en gåta.

Vad som också är synnerligen märkligt är att ingen vill kommentera detta rättsövergrepp. Tystnad och lögner härskar.

Så mycket som talar emot

 Allt detta sker trots att:

  •  20 vittnen talar till tränarens fördel. 
  • Aktiva och föräldrar stöttar sina ledare. 
  • Dokument och protokoll styrker de avstängda ledarna. 

- Ändå fortsätter "övergreppen" berättar tränaren själv. Rena trakasserier pågår.

Allt fler märkliga uppgifter framkommer runt klubbens huvudstyrelse. 

Den omtalade ordföranden har kontaktat f d idrottare och försökt hitta negativa uppfattningar. Ett växande antal väljer att visa förtroende för de ”anklagade” och berättar om dessa övertalningsförsök.

Ändå fick de förtroenden

Vid ett val till politiska uppdrag återfick Ärlas ordförande förtroenden i kommunens kultur och fritidsnämnd - trots dennes bakgrund. 

Nu berättas om rena regelbrott i hantering av aktivitetsstöd där ovan ordförande ”beordrade” förfalskad redovisning av LOK. 

Vice ordföranden som stöttade påtryckningar om regelbrott och är nu på väg in som tredje namn på KD:s lista i Eskilstuna kommunfullmäktige. Samma person har dessutom falskt intygat om att hon sett utdrag ur polisregistret om en 14-årig idrottare.

Idel rättsövergrepp

Historien är byggd på rättsövergrepp och måste snart hamna i civil domstol och hanteras för vad det är- ärekränkning, falsk angivelse, dryga böter och fullkomlig upprättelse för de anklagade.

– Det är ytterst märkligt att dessa personer får höga förtroendeuppdrag i kommunen. Än märkligare är att den höga men icke bekräftade trovärdigheten i visselblåsningen. Agerandet från Eskilstuna kommun, Sisu och friidrottsförbundet skapar starka tvivel runt och  

Hos samtliga råder en tystnadskultur och alla präglas i även av en skuldbörda.

Samtliga ställde sig bakom visselblåsningen utan att kräva mera fakta och bevis. 

I dag vill ingen svara på någon fråga utan hänvisar till "hemlighetsstämpling". 

Men allt fler utsatta idrottsledare kliver fram och berättar om exakt liknande hantering där de känner sig fullständigt rättslösa med livsavgörande konsekvenser. 

allt beroende på att någon missnöjd aktiv eller förälder har haft annan uppfattning och därför använt visselblåsning för att komma åt sin ledare.

Konsekvenserna och hanteringen är fullkomligt oacceptabla i ett samhälle där europeisk och därmed svensk lag ska råda.

Denna rättsröta kommer få stora konsekvenser för dem som valt att ställa sig bakom denna förfärliga hantering.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS är  angeläget.Om nu någon tvivlade är det bara att kolla med Sportbladets ledninn.  Där har man tagit beslutet att  att runt 20 personer ska bevaka händelserna i Paris. 16 journalister är på plats och hemmaredaktionen ärb emannad dygnet runt. Inte nog med det. ISportbladet  öppnar dessutom en specialsajt för att ge läsare tittare /lyssnare upplevelser av spelen.  Hur mycket klickandet leder inte det till..?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.