Två begåvade killar och en utvecklare
Aldrig tidigare har behovet varit större av svenska idrottsframgångar. Och, som genom ett under, så sker det. Tack vare två begåvade unga killar, Nils van der Poel och Martin Ponsiluoma. Och en fantastisk talangutvecklare vid namn Wolfgang Pichler.
Två VM-guld, ett på 5 000 m skridsko och ett i sprint skidskytte. Det räckte för att vi svenskar skulle kravla oss upp ur coronadeppigheten och plötsligt börja känna att det finns ett liv värt att leva trot allt. Två VM-medaljer, det första för Sverige på 48 respektive 63 år och vips tror vi kanske att vi både ska få vaccinsprutor före midsommar och kunna leva normalt redan i år igen.
Att lita på sig själv
Att göra sin egen grej. Lita på sig själv. Veta att välja rätt rådgivare och samtalspartner. Det är saker som också, förutom intelligens och mycket goda fysiska förutsättningar, är oerhört viktigt för att nå framgångar; vare sig det gäller idrott eller någon annan del av livet.
Det är något som både Nils van der Poel och Martin Ponsiluoma besitter. De har gått sina egna vägar för att nå framgång. Och haft bra rådgivare.
Att legendaren Wolfgang Pichler är mannen bakom de tidigare svenska skidskytteframgångarna är väl känt, men att han också varit rådgivare till Nils van der Poel var åtminstone för mig en överraskning. Gammal är äldst, det är tydligt det, och när det gäller Pichler är det segerreceptet.
Utan stark fysik och extremt starkt psyke är det förstås omöjligt att nå världstoppen. Sverige har några stycken som varit, eller är där. Och som vi alla kan glädjas åt. Herrarnas handbollslandslags VM-silver var en glädjechock, Sarah Sjöströms otroliga segertåg, liksom Armand Duplantis, övriga friidrottarna i somras...och så nu skridsko och skidskytte.
Svenska undret - behöver pengar
Toppen nås inte av en slump. Och Corona har visat tydligt hur sårbart hela samhället är, från skolor till idrottsföreningar. Fortfarande väntar idrotten på utlovade miljarder för att kunna fortsätta arbetet med att fostra i glädjen att röra sig och vad mer som kan bli. Och inte bara idrotten väntar. Kulturen, företagare, restauratörer...ja många väntar.
För att det svenska idrottsundret ska fortsätta, för ett under är det, behövs samhällets stöd. Så, se till att skänka pengarna nu, så RF kan känna sig tryggt och satsningen på svensk idrott kan fortsätta. För allas vår skull.
Mest lästa just nu
AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.
Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton.
På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.
I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön.
Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen.
De blev kollegor och vänner. Sven-Göran Eriksson tränade Degerfors fotbollslag, Curt Einarsson tränade Boltics bandylag i skiftet mellan 70- och 80-tal. De var värmländska kollegor i början på ny karriär.
Vi hade mycket att diskutera eftersom vi hade likadana erfarenheter, minns Curt och tänker framför allt på åren 1975-91
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Piteå HC fick den gångna helgen ett härligt besked. Klubben tog hem veckans premiumvinst, win–win, på 100 000 kronor i senaste dragningen av Folkspels nya JOYNA-lotteri.
– Så välkommet. Vi har många hål att fylla, säger ordförande Kjell-Anders Johansson.
Nu är vi långt från Tipsextra... Premier Legaue i TV serveras vid tio supersöndagar med välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.
– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.
IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med Information om att det bllir en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren, Linus Wahlqvis, mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.
Skriv kommentar