Två begåvade killar och en utvecklare

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Aldrig tidigare har behovet varit större av svenska idrottsframgångar. Och, som genom ett under, så sker det. Tack vare två begåvade unga killar, Nils van der Poel och Martin Ponsiluoma. Och en fantastisk talangutvecklare vid namn Wolfgang Pichler.

Wolfgang Pichler har bevisat det igen. Hans träningsmetoder ger resultat, de bästa tänkbara.

Två VM-guld, ett på 5 000 m skridsko och ett i sprint skidskytte. Det räckte för att vi svenskar skulle kravla oss upp ur coronadeppigheten och plötsligt börja känna att det finns ett liv värt att leva trot allt. Två VM-medaljer, det första för Sverige på 48 respektive 63 år och vips tror vi kanske att vi både ska få vaccinsprutor före midsommar och kunna leva normalt redan i år igen.

Att lita på sig själv

Att göra sin egen grej. Lita på sig själv. Veta att välja rätt rådgivare och samtalspartner. Det är saker som också, förutom intelligens och mycket goda fysiska förutsättningar, är oerhört viktigt för att nå framgångar; vare sig det gäller idrott eller någon annan del av livet.

Det är något som både Nils van der Poel och Martin Ponsiluoma besitter. De har gått sina egna vägar för att nå framgång. Och haft bra rådgivare. 

Att legendaren Wolfgang Pichler är mannen bakom de tidigare svenska skidskytteframgångarna är väl känt, men att han också varit rådgivare till Nils van der Poel var åtminstone för mig en överraskning. Gammal är äldst, det är tydligt det, och när det gäller Pichler är det segerreceptet.

Utan stark fysik och extremt starkt psyke är det förstås omöjligt att nå världstoppen. Sverige har några stycken som varit, eller är där. Och som vi alla kan glädjas åt. Herrarnas handbollslandslags VM-silver var en glädjechock, Sarah Sjöströms otroliga segertåg, liksom Armand Duplantis, övriga friidrottarna i somras...och så nu skridsko och skidskytte.

Svenska undret - behöver pengar

Toppen nås inte av en slump. Och Corona har visat tydligt hur sårbart hela samhället är, från skolor till idrottsföreningar. Fortfarande väntar idrotten på utlovade miljarder för att kunna fortsätta arbetet med att fostra i glädjen att röra sig och vad mer som kan bli. Och inte bara idrotten väntar. Kulturen, företagare, restauratörer...ja många väntar.

För att det svenska idrottsundret ska fortsätta, för ett under är det, behövs samhällets stöd. Så, se till att skänka pengarna nu, så RF kan känna sig tryggt och satsningen på svensk idrott kan fortsätta. För allas vår skull.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Vinnaren tar hem en check på cirka 255 miljoner kronor (25 miljoner dollar).

Spelarna på PGA-tourens finaltävling Atlanta i Georgia börjar bli lite trötta på allt snack runt pengarna, även om ingen kan förneka att en kvarts miljard vore välkommen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Den tolfte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Malin Svensson från Bjärnum vann 100 000 kronor. Farstorps GoIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även dem med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet. 

TV4 ochSVT tar armkrok och gör gemensam sak. de köper rättigheterna till fyra OS med start vintern 2026 i Milano Cortina 2026 och  till och med Brisbane 2032

Det är en jätteaffär, men chferna såg väl TV-sändningarna från Paris och blev smittade av euforin och entusiasmen hos TV-personal, funktionärer och deltagare. Inte minst tittarnas förtjusning ochuppskattning sånär som ett antal kritiker 

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.