Stockholm skulle sättas på prov...

Att i det läget diskutera att söka Vinter-OS 2026 känns faktiskt därför extra välkommet.
"Har folket inget bröd? Men ge dem bakelser då" lär den franska drottningen Marie Antoinette ha yttrat när den franska revolutionen inleddes, den revolution som innebar att både drottningen och hennes man blev ett huvud var kortare och monarkin försvann i Frankrike för gott. Hennes aningslöshet inför folkets verklighet var enorm.
Drar de åt samma håll?
Just bröd och skådespel brukar annars vara sådant som de regerande slänger till folket i tider av dysterhet. Och kanske är en ansökan om att få ett Vinter-OS just detta skådespel som vi ganska luttrade stockholmare behöver för att slita oss ur dystra tankar och se lite positivt på omvärlden igen.
Om Stockholm söker, blir det tillsammans med både Falun, Åre och Södertälje. Ett ekonomiskt och smart arrangemang där redan befintliga anläggningar utnyttjas. Det är klokt. Det betyder också mer skådespel till större delar av folket, och sannolikt bröd till fler affärsidkare än dom i Stockholm.
Extra glädjande är det att SOK och RF är ense, dessa två idrottsorganisationer som inte alltid står på samma sida, och inte ens på vänskaplig fot med varandra.
Men Björn Eriksson, som RF:s ordförande, är en man som hellre ser handling än skitsnack bakom ryggen på folk, och han har i SOK:s ordförande Hans Vestberg hittat en like. Att Paralympisk också ingår i paketet är extra bra, det visar på en samstämmighet inom all idrott i Sverige.
Kanske nya arenor för Stockholmsidrotten
Nackdelar finns alltid, framförallt om man vill leta efter dem. Arenor behöver det investeras i, det kostar, säger exempelvis c och v i Stockholm.
Men hurra, ropar alla vi som gärna ser att det investeras i anläggningar som inte är av Friends-karaktär, utan i mer mänskligt format, som därmed är mer användbart även efter stora arrangemang.
För är det något Stockholm behöver är det just idrottsanläggningar, som allmänheten kan få utnyttja, men också alla de idrottsföreningar som just arbetar stenhårt för att få bort utanförskap och segregation.Nej, jag är inte ironisk, jag menar precis vad jag skriver. Stockholm är ett u-land när det gäller idrottsanläggningar.
Så, ja tack till att söka vinter-OS 2026.Om det sen går att få arrangemanget utan att ordna mutor och bestick, är det ännu bättre. Då ska vi söka. Och då ska vi ha det.
Mest lästa just nu
Det egentliga verklighetsfrämmande sker. En klubb i fotbollsallsvenskan hotas i sin grund mitt under pågående seriespel. Den ekonomiska krisen är total och nu varslas alla anställda om uppsägning i IFK Norrköping.
Underskottet från i fjol om 43,8 miljoner tynger ekonomin och ledningen skriver nu: ”Det ekonomiska läget är extremt ansträngt”.
Utredningen för tryggare idrottsevenemang” har överlämnats till regeringen. Ett av förslagen som utredaren presenterar är en ny lag för kamerabevakning som ger arrangörer möjlighet att dela och hantera kameramaterial kopplade till misstänkta brott.
Efter tre raka, mot Slovakien, Österrike och Finland stiger VM-tempen i och omkring Avicci Arena. Det är bäddat för kvartsfinal som sämst grupptvåa, och en lottning som banar väg för semifinalspel. Hockeyfesten når sitt max om drygt en vecka.
VM-general Tony Wiréhn kan andas ut, och publikmålet omkring 300 000 åskådare kan redan nu räknas hem. Det 88:e mästerskapet, den första turneringen spelades i Antwerpen 1920, har så här långt infriat VM-arrangörens förväntningar. Värme i luften har också skapat tryck i FanZon, 10 000 kvadratmeter på Söderstadions gamla gräsytor, nu täckt av grus.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Carlsberg Group är tillbaka i den europeiska landslagsfotbollens finrum. Här är man väl insatta i konsten att skapa avtal som gynnar varumärket. Via nya partnerskap med dels UEFA och dels Svenska Fotbollförbundet är bolaget nu fotbollsölet till och med år 2030.
Avtalet har en betoning på en jämn fördelning mellan herr- och dammästerskapen.
Folkspel är föreningslivet eget lotteriaktör. Sedan och erbjuder bland annat föreningslivet ett digitalt lotteri som heter JOYNA. I det ingår premiumvinsten win-win. En prenumerant vinner 100 000 kronor. Dessutom går samma summa till den förening eller organisation som sålt lotten.
I senaste dragningen gick vinsten till breddföreningen med fotboll och innebandy i sin verksamhet, Luleå SK.
De delar på grannlåten. Viaplay sänder UEFA fotbolls-EM i sommar tillsammans med SVT(2-27 juli i Schweiz). De är lika glada på båda håll.
- Det känns grymt kul, menar Viaplays sportchef Erik Westberg.
– Fotbollsmästerskap och svensk sommar hör ihop, och damlandslaget är ett av Sveriges mest populäraevenemang , säger SVT:s sportchef Max Bursell.
Hans karriär är en dröm för åtskilliga ungdomar med förhoppningar om ett likadant genombrott. 19-åriga Lucas Bergvall fick chansen och tog den också via 45 framträdanden under första säsongen i Tottenham och ett nytt kontrakt. Avtalet innebär att han blir kvar i London till och med 2031 med förbättrade villkor.
Han har gjort succé , men saknades i Tottenhams Europa League-trupp mot Bodö/Glimt på grund av en skada. Nu bekräftar Tottenhams tränare Ange Postecoglou att Bergvall troligtvis blir borta resten av säsongen.
– Han har sträckt ledbanden i fotleden. Skadan är allvarlig.
Johan (inte verifierad)
lör, 2017-01-28 03:39
1. "Då ska vi ha det". Som att
"Då ska vi ha det". Som att lillputten Sverige får OS bara för att man bestämmer sig för en ansökan. Troligare behövs 3-4 ansökningar på raken för att smörja in sin kandidatur, alltså en till 2026, sen 2030 och så kanske man med tur får sitt OS 2034 eller 2038.. Södertälje och Falun, ja det är nog det som får det att tippa bägaren till våran fördel(ironi). Är vi inte beredda att göra en miljardsatsning för OS och all infrastruktur som krävs, så ska vi inte söka. Varför OS inte skulle få kosta förstår jag personligen inte, tycker det är ett bra mycket bättre ändamål än annat vi slänger skattekronor på. Sverige har inte haft ett OS på 105 år! Och vi kommer att komma upp till 114 år som minst. Alltså kan man inte ens säga att OS på hemmaplan är once in a lifetime, snarare varannan lifetime.