Stockholm skulle sättas på prov...
Att i det läget diskutera att söka Vinter-OS 2026 känns faktiskt därför extra välkommet.
"Har folket inget bröd? Men ge dem bakelser då" lär den franska drottningen Marie Antoinette ha yttrat när den franska revolutionen inleddes, den revolution som innebar att både drottningen och hennes man blev ett huvud var kortare och monarkin försvann i Frankrike för gott. Hennes aningslöshet inför folkets verklighet var enorm.
Drar de åt samma håll?
Just bröd och skådespel brukar annars vara sådant som de regerande slänger till folket i tider av dysterhet. Och kanske är en ansökan om att få ett Vinter-OS just detta skådespel som vi ganska luttrade stockholmare behöver för att slita oss ur dystra tankar och se lite positivt på omvärlden igen.
Om Stockholm söker, blir det tillsammans med både Falun, Åre och Södertälje. Ett ekonomiskt och smart arrangemang där redan befintliga anläggningar utnyttjas. Det är klokt. Det betyder också mer skådespel till större delar av folket, och sannolikt bröd till fler affärsidkare än dom i Stockholm.
Extra glädjande är det att SOK och RF är ense, dessa två idrottsorganisationer som inte alltid står på samma sida, och inte ens på vänskaplig fot med varandra.
Men Björn Eriksson, som RF:s ordförande, är en man som hellre ser handling än skitsnack bakom ryggen på folk, och han har i SOK:s ordförande Hans Vestberg hittat en like. Att Paralympisk också ingår i paketet är extra bra, det visar på en samstämmighet inom all idrott i Sverige.
Kanske nya arenor för Stockholmsidrotten
Nackdelar finns alltid, framförallt om man vill leta efter dem. Arenor behöver det investeras i, det kostar, säger exempelvis c och v i Stockholm.
Men hurra, ropar alla vi som gärna ser att det investeras i anläggningar som inte är av Friends-karaktär, utan i mer mänskligt format, som därmed är mer användbart även efter stora arrangemang.
För är det något Stockholm behöver är det just idrottsanläggningar, som allmänheten kan få utnyttja, men också alla de idrottsföreningar som just arbetar stenhårt för att få bort utanförskap och segregation.Nej, jag är inte ironisk, jag menar precis vad jag skriver. Stockholm är ett u-land när det gäller idrottsanläggningar.
Så, ja tack till att söka vinter-OS 2026.Om det sen går att få arrangemanget utan att ordna mutor och bestick, är det ännu bättre. Då ska vi söka. Och då ska vi ha det.
Mest lästa just nu
AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.
Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton.
På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.
I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön.
Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen.
De blev kollegor och vänner. Sven-Göran Eriksson tränade Degerfors fotbollslag, Curt Einarsson tränade Boltics bandylag i skiftet mellan 70- och 80-tal. De var värmländska kollegor i början på ny karriär.
Vi hade mycket att diskutera eftersom vi hade likadana erfarenheter, minns Curt och tänker framför allt på åren 1975-91
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Piteå HC fick den gångna helgen ett härligt besked. Klubben tog hem veckans premiumvinst, win–win, på 100 000 kronor i senaste dragningen av Folkspels nya JOYNA-lotteri.
– Så välkommet. Vi har många hål att fylla, säger ordförande Kjell-Anders Johansson.
Nu är vi långt från Tipsextra... Premier Legaue i TV serveras vid tio supersöndagar med välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.
– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.
IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med Information om att det bllir en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren, Linus Wahlqvis, mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.
Johan (inte verifierad)
lör, 2017-01-28 03:39
1. "Då ska vi ha det". Som att
"Då ska vi ha det". Som att lillputten Sverige får OS bara för att man bestämmer sig för en ansökan. Troligare behövs 3-4 ansökningar på raken för att smörja in sin kandidatur, alltså en till 2026, sen 2030 och så kanske man med tur får sitt OS 2034 eller 2038.. Södertälje och Falun, ja det är nog det som får det att tippa bägaren till våran fördel(ironi). Är vi inte beredda att göra en miljardsatsning för OS och all infrastruktur som krävs, så ska vi inte söka. Varför OS inte skulle få kosta förstår jag personligen inte, tycker det är ett bra mycket bättre ändamål än annat vi slänger skattekronor på. Sverige har inte haft ett OS på 105 år! Och vi kommer att komma upp till 114 år som minst. Alltså kan man inte ens säga att OS på hemmaplan är once in a lifetime, snarare varannan lifetime.Skriv kommentar