Stockholm skulle sättas på prov...

Att i det läget diskutera att söka Vinter-OS 2026 känns faktiskt därför extra välkommet.
"Har folket inget bröd? Men ge dem bakelser då" lär den franska drottningen Marie Antoinette ha yttrat när den franska revolutionen inleddes, den revolution som innebar att både drottningen och hennes man blev ett huvud var kortare och monarkin försvann i Frankrike för gott. Hennes aningslöshet inför folkets verklighet var enorm.
Drar de åt samma håll?
Just bröd och skådespel brukar annars vara sådant som de regerande slänger till folket i tider av dysterhet. Och kanske är en ansökan om att få ett Vinter-OS just detta skådespel som vi ganska luttrade stockholmare behöver för att slita oss ur dystra tankar och se lite positivt på omvärlden igen.
Om Stockholm söker, blir det tillsammans med både Falun, Åre och Södertälje. Ett ekonomiskt och smart arrangemang där redan befintliga anläggningar utnyttjas. Det är klokt. Det betyder också mer skådespel till större delar av folket, och sannolikt bröd till fler affärsidkare än dom i Stockholm.
Extra glädjande är det att SOK och RF är ense, dessa två idrottsorganisationer som inte alltid står på samma sida, och inte ens på vänskaplig fot med varandra.
Men Björn Eriksson, som RF:s ordförande, är en man som hellre ser handling än skitsnack bakom ryggen på folk, och han har i SOK:s ordförande Hans Vestberg hittat en like. Att Paralympisk också ingår i paketet är extra bra, det visar på en samstämmighet inom all idrott i Sverige.
Kanske nya arenor för Stockholmsidrotten
Nackdelar finns alltid, framförallt om man vill leta efter dem. Arenor behöver det investeras i, det kostar, säger exempelvis c och v i Stockholm.
Men hurra, ropar alla vi som gärna ser att det investeras i anläggningar som inte är av Friends-karaktär, utan i mer mänskligt format, som därmed är mer användbart även efter stora arrangemang.
För är det något Stockholm behöver är det just idrottsanläggningar, som allmänheten kan få utnyttja, men också alla de idrottsföreningar som just arbetar stenhårt för att få bort utanförskap och segregation.Nej, jag är inte ironisk, jag menar precis vad jag skriver. Stockholm är ett u-land när det gäller idrottsanläggningar.
Så, ja tack till att söka vinter-OS 2026.Om det sen går att få arrangemanget utan att ordna mutor och bestick, är det ännu bättre. Då ska vi söka. Och då ska vi ha det.
Mest lästa just nu
Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).
- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.
Det är inte varje dag som två ekonomiska tungviktare, oberoende av varann, vill kliva sin som externa huvudägare i en golfklubb. Det är verklighet för Haninge GK på Södertörn, söder om Stockholm.
På medlemsmöte kommer föreningens cirka 1000 medlemmar att ta ställning till två budgivare som båda lovar investeringar i flermiljonklassen. Anläggningen har 27 hål och är skuldtyngd, cirka 20 miljoner, efter ombyggnad och renovering av två nio håls slingor.
I Sverige finns det närmare en halv miljon golfspelare.En majoritet av dem lär ha gjort samma sak i helgen - tillbringat timmar framför tv:n trots stundtals härligt väder. SVT serverade direktbilder från södra Spanien och uppgörelsen mellan Europa och USA i Solheim Cup.Tre dagar med ca sju timmar varje dag innebar att det inte var lätt att slita sig. Det blev också en riktig kamp mellan världens bästa damer på den soldränkta banan några mil från Gibraltar - med fem svenskor i huvudroller.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.
Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.
Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.
Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos 27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.
Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar.
– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne.
Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen
Johan (inte verifierad)
lör, 2017-01-28 03:39
1. "Då ska vi ha det". Som att
"Då ska vi ha det". Som att lillputten Sverige får OS bara för att man bestämmer sig för en ansökan. Troligare behövs 3-4 ansökningar på raken för att smörja in sin kandidatur, alltså en till 2026, sen 2030 och så kanske man med tur får sitt OS 2034 eller 2038.. Södertälje och Falun, ja det är nog det som får det att tippa bägaren till våran fördel(ironi). Är vi inte beredda att göra en miljardsatsning för OS och all infrastruktur som krävs, så ska vi inte söka. Varför OS inte skulle få kosta förstår jag personligen inte, tycker det är ett bra mycket bättre ändamål än annat vi slänger skattekronor på. Sverige har inte haft ett OS på 105 år! Och vi kommer att komma upp till 114 år som minst. Alltså kan man inte ens säga att OS på hemmaplan är once in a lifetime, snarare varannan lifetime.Skriv kommentar