Behövs ingen machotuffing!
Det besynnerliga eller smått underhållande, beroende på om man väljer att se på det, är däremot hur dessa kritiker väljer att använda statistik samt uppfattningen kring vilka lösningar som de väljer att presentera i relation till uppfattningen om att svensk friidrott är sämst när det gäller.
Pumpa in lite jävlaranamma
På nära håll vevas det med fiaskostämpeln i högsta hugg med uppmaningen att det behövs en tuffing till förbundskapten för att slå näven i bordet och pumpa in lite jävlar anamma i det svenska friidrottslandslaget.
Svensk friidrott behöver enligt denne en ny förbundskapten istället för den alldeles kravlösa Torneklint. ”Det behövs en tuffing, lite på Ulf Carlsson-nivå” menar Åke Stolt.
Försöker innerligt förstå huruvida det möjligen kan vara så att kritikerna, vilar sitt resonemang på någon typ av okunskap i relation till fakta och kunskap. Eller handlar det månne om en personlig svårighet att tackla sina egna känslor och förväntningar i uppfattningen om att svensk friidrott borde konkurrera med de största nationerna i världen?
En tänkbar verklighet skulle kunna vara att dessa kritiker, har gått ner sig i devisen kring att ”det var bättre förr”. Något som kanske säger mer om deras egen nulägesstatus samt förmåga att använda statistik i ett synnerligen subjektivt perspektiv. Eller kanske söker de mest gehör genom medveten provokation?
Maskulinitetsnorm
Sannolikt är utspelen ett uttryck för en rådande och inneboende maskulinitetsnorm. Jag menar, används uttryck som ”slå näven i bordet”, ”det behövs en tuffing” “det tröstas och daltas för mycket” så är det nära till hands att anta. Trovärdigt är det inte, men det tåls ändå att bemötas.
Sverige tog noll medaljer VM 2009, 2011, 2015 och OS 2008, 2012 och 2016. Nu tog vi 1 – är det lika med ett fiasko då? Frågan är vilka heta medaljkandidater och topp 8 placeringar som fanns i åtanke?
Det som vissa kritiker inte har förståelse för är att det är omöjligt att beställa ett resultat – inte ens Usain Bolt lyckas med det! Inte i fotboll, ishockey, kampsport eller friidrott. Det stavas SPORT – det går inte att förutse tävlingens eller matchens resultat. Idrottare har bra eller dåliga dagar, med eller utan det lilla extra, ibland stämmer det 100 procent och ibland inte.
Krävs så mycket mer
Och – nej, det räcker inte att förbereda sig hela sommaren för att lyckas – det krävs åratal av långsiktig träning och tävling, något som för alla kantas av såväl lyckade som mindre lyckade tävlingar. Majoriteten av tävlingarna för en friidrottare bjuder inte på det där lilla extra när det gäller resultat. I slutändan är det många faktorer som ska sammanfalla för att lyckas fullt ut.
Visst är det rimligt med målsättningar både när det gäller medaljer och topplaceringar. Men är det verkligen ett uselt resultat att vinna 1 silver, 2 st topp 8 och 7st topp 12?
Av 28 uttagna aktiva presterar 14 en förbättrad placering i resultatlistan jämfört med årsbästa, två hamnar på samma placering som årsbästa.
Absolut inget fiasko
Sett till årsbästa borde Sverige tagiten medalj, 2 topp-8placeringar och 6 topp- 12.
Nu blev verkligenheten 1 medalj, 2 topp 8 och 7 topp 12.
Är detta det stora fiaskot som åsyftas?
Och förresten, Svensk friidrott behöver ingen machotuffing för att ta fler mästerskapsmedaljer, det finns säkerligen ett par personer som gillar tuffa tag, men de flesta idrottare föredrar ett tryggt ledarskap och en ledare som kan göra tydliga avvägningar kring uttagningar och stötta de aktiva i sina prestationer. Det klarar Karin Torneklint galant, även om vissa personer i medier försöker att få det till det omvända, lite på ”tuffa–tag-nivån”.
Mest lästa just nu
AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.
Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton.
På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.
I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön.
Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen.
De blev kollegor och vänner. Sven-Göran Eriksson tränade Degerfors fotbollslag, Curt Einarsson tränade Boltics bandylag i skiftet mellan 70- och 80-tal. De var värmländska kollegor i början på ny karriär.
Vi hade mycket att diskutera eftersom vi hade likadana erfarenheter, minns Curt och tänker framför allt på åren 1975-91
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Den nionde vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Hans Bull från Falun vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Falu BS sålde den vinnande lotten och för det belönades även klubben med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.
Nu är vi långt från Tipsextra... Premier Legaue i TV serveras vid tio supersöndagar med välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.
– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.
IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med Information om att det bllir en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren, Linus Wahlqvis, mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.
Skriv kommentar