Aldrig har idrottens betydelse blivit så bevisad
Att ha tålamod innebär inte att vara passiv utan snarare uthållig och försöka påverka till det bättre. Men visst ställer det extra krav på oss i denna pandemi att vara uthålliga och att ta det där extra ansvaret. Det är så många runt om i idrotts-Sverige som verkligen visat på ledarskap och tagit ansvar.

Under fredagen var vi många som gladdes åt regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att det införs lättnader av de allmänna råd som gäller för idrotten.
Tre av de fem allmänna råd som gäller idrott idag lyfts bort från och med den 14 juni, vilket öppnar för tävling och matcher för seniorer oavsett nivå.
Så många vi är som längtat. En del för att tävla själva och andra för att följa som åskådare och supporter. De stora motionsloppen kommer få vänta ett tag till. Även om vi inte kan vara fysiskt på plats som åskådare kommer vi nu i alla fall få ta del av elitidrott, om än på annat sätt.
Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten har haft en nära dialog och den fortsätter. Det har varit hårt arbete och jag är övertygad om att vi inom idrotten kan hantera det förtroende som getts oss och jag ser fram emot att återigen kunna följa tävlingsidrotten.
Konsten atthitta en lösning
Det har handlat om att finna en lösning som både tillfredsställer Folkhälsomyndigheten och hela den samlade idrottsrörelsen.
Precis som idrottsministern sa betyder idrott väldigt mycket för många, inte minst i tider av kris. Jag vet hur svårt många av de olika idrotterna har haft det under den här perioden och det är ett mycket glädjande besked för senioridrotten idag som nu kan börja se ljusare på framtiden.
I arbetet med att fördela regeringens krispaket på 500 miljoner krav har drygt 4000 föreningar och förbund sökt stöd på grund av coronakrisen för närmare 1,3 miljarder kronor.
Krävs mera anpassningar
Det blir ingen lätt uppgift att fördela pengarna och vi vet att ingen kommer bli fullt ut kompenserad. Även om delar av råd och rekommendationer över tid kan komma att ändras ytterligare är det sannolikt att anpassningar kommer att krävas av idrotten även långt efter sista juni.
Därför kommer idrottsrörelsen att ha omfattande negativa ekonomiska effekter under sommaren och hösten och idrotten kommer behöva ytterligare stöd från regeringen.
Jag är tacksam över alla de kloka inspel och synpunkter vilket gör att vi kan gå med enad röst till politiken. Vi återkommer i denna fråga innan sommaren.
När vi alla bidrar till att ställa om och när vi tar ansvar visar vi hur mycket vi betyder för Sverige. Tack till alla er som varje dag gör Sverige starkare. Tack för er uthållighet och ert tålamod.
Mest lästa just nu
Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr
Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.
Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.
Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.
-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter Martin Åkerberg som valde att stiga av våren 2022.
2022 var året då golfvärlden förändrades. Flera av de största spelarnae valde att skriva på för den av Saudiarabien finansierade LIV-touren. En nystartad liga, hårt kritiserad och ifrågasatt.
SVT Sports Daniel Grefve och Rikard Lann berättar nu i ett reportage historien om den penningstinna touren. Programmet ”Liv eller död” som sänds i SVT1 söndag 26 februari kl 13.20.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering.
– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).
Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR). Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.
Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.
1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext, - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.
Skriv kommentar